Onderzoek naar aandeelhouders & bestuurders

In dit artikel

Onderzoek naar aandeelhouders & bestuurders

Informatie uit handelsregister

Een manier waarop de eigendoms- en zeggenschapsstructuur kan worden vastgesteld is op basis van informatie uit het handelsregister. Dit is ook de manier waarop Grub werkt. Op basis van de opgenomen aandeelhouders- en bestuurdersinformatie in de uittreksels wordt een structuur opgebouwd.

Eigendoms- en zeggenschapsstructuur Grub

Verificatie met cliënt

In de meeste gevallen laat Grub een structuur zien die aansluit op de werkelijke situatie bij de cliënt. Ook is het mogelijk dat er informatie (zoals een bestuurder) ontbreekt in het uittreksel. Om uit te sluiten dat er informatie ontbreekt adviseren wij altijd om de structuur te verifiëren bij de cliënt.

Afronden onderzoek

Hierna is het onderzoek naar de eigendoms- en zeggenschapsstructuur afgerond. Hierbij heb je gedaan wat er vanuit wetgeving wordt geadviseerd.

Uiteindelijk is het nog mogelijk dat er informatie ontbreekt (zoals bijv. een bestuurder). Dit zal bij een controle niet leiden tot een probleem omdat je op basis van de stappen, het opvragen van informatie uit het handelsregister en verificatie bij de cliënt, de juiste checks hebt uitgevoerd.